Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jul.2023, 02:31

Suzbijanja komaraca i danas u Grockoj

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11011, radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova

Foto: Tanjug/Dušan Aničić


Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastaviće u utorak, 18. jula akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << zemlje.
U saopštenju JKP „Gradska čistoća“ su naveli da će ekipe u periodu od 5 do 7 časova, kao i od 18 časova pa do ponoći, vršiti tretman suzbijanja jedinki komaraca na lokacijama od 25. maja ka Bežanijskom zimovniku, Beograd na vodi u jutarnjem terminu od 5 do 7 časova, na Gročanskoj Adi, Grockoj i Vinči sa okolnim naseljima i Vrčinu.
Dodali su da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili. Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.
Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11011, radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova.
Iz JKP „Gradska čistoća“ su apelovali na građane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.
(Telegraf.rs)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.