Suzana Grubješić gošća Novog dana

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzana Grubješić gošća Novog dana

Normalizacija odnosa Beograda i Prištine posebno je poglavlje u pregovorima Srbije sa EU od kojeg zavisi uspeh čitavog procesa. Trenutno, članstvo Srbije u EU podržava 55 odsto građana, što je za 3 odsto više u odnosu na drugu polovinu 2017. godine. To su podaci istraživanja Ministarstva za evropske integracije.

U temi jutra >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o evropskim integracijama u kontekstu napretka dijaloga Beograda i Prištine, ali i o napretku u drugim pregovaračkim poljima, govori Suzana Grubješić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji.

Urednica Novog magazina Nadežda Gaće komentariše društveno-političke aktuelnosti kroz pregled štampe.

Ovogodišnji, šesti po redu Dani Republike Srpske u Srbiji, biće održani od 3. do 8. septembra i obuhvatiće 25 programa realizovanih u 19 gradova i opština u Srbiji. Republiku Srpsku predstavljaju razne naučne, kulturne i umetničke institucije, profesionalna i amaterska pozorišta i grupe, kao i kulturno-umetnička društva, a nastupiće i samostalni umetnici, glumci i književnici. O programu Festivala govori Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Uskoro počinje jesenji semestar za studente. Proveravamo kakva je situacija u studentskim domovima, ima li još mesta za nove studente.

Pred početak nove školske godine najavićemo i festival pod nazivom "Počinje škola" koji će se održati u šoping centru Ušće od 31. avgusta do 2. septembra. Koliko učenje može da bude zabavno? Koje su to nove metode u učenju koje daju dobre rezultate? Pitaćemo naše gošće Ninu Grahovac, predstavnicu za odnose s javnošću ove manifestacije i Milu Đačić, nastavnicu muzičke kulture u OŠ "Sveti Sava" u Grockoj.

Zidine kultne Barutane biće u petak, 31. avgusta mesto okupljanja ljubitelja Mythologia koncepta, spoja muzike i drugih vrsta umetnosti, koji ovog puta predvodi Kalabrese, švajcarski di-džej i producent, a na sceni će se naći i domaći di-džejevi. Viktor Savić i Zoran Ostojić najavljuju ovaj muzički događaj.

Grožđenbal, Dani ludaje, Čvarak fest.... To je samo deo manifestacija koje će se održati u Vojvodini u septembru. Po svemu sudeći još jedna bogata jesen je pred nama. Ne propustite brojna dešavanja u gradovima, malim mestima i salašima. Predstavlja ih Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.