Suvi kolovozi, magla i sumaglica otežava vožnju

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suvi kolovozi, magla i sumaglica otežava vožnju

Vozače će i danas pratiti uglavnom suvi kolovozi jer se ne očekuju padavine, ali će zato magla i sumaglica otežati vidljivost u jutarnjim satima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Magla se u pojedinim krajevima Srbije može zadržati većim delom dana što će sigurno otežavati vožnju i donositi vlažne, a mestimično i klizave kolovoze.
Najveća gustina magle je na putevima koje prolaze pored >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reka, jezera i u kotlinama gde su zbog nje i kolovozi vlažni pa je zato na njima prisutna velika opasnost od stvaranja poledice.
Vozačima savetujemo da voze oprezno, drže veće odstojanje između vozila, ali i da dodatno smanje brzinu kada prelaze mostove i nadvožnjake.
Na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja.
Nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima u Srbiji, ali AMSS podseća da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i izlazu iz Mađarske i Hrvatske.
Tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na srpskim graničnim prelazima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Suvi kolovozi, magla i sumaglica otežavaju vožnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020

Vozače će i danas pratiti uglavnom suvi kolovozi jer se ne očekuju padavine, ali će zato magla i sumaglica otežavati vidljivost u pojedinim krajevima Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije...Magla se u pojedinim krajevima Srbije može zadržati većim delom dana što će sigurno otežavati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.