Izvor: B92, 28.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suvajdžić svedočio o otmici

Beograd -- U Palati pravde nastavljeno je suđenje za tri otmice, među kojima je najpoznatija otmica Miroslava Miškovića.

Sa suđenja su isključeni i optuženi Nenad Opačić i njegovi advokati. Advokati optuženog Nenada Opačića, na početku, tražili su izuzeće sudije zbog brojnih kršenja zakona i prava optuženog optuženog tokom postupka. Branilac Opačića zamerio je sudiji da menja značenje iskaza, da u zapisnik unosi ono što nije rečeno i insistirao na preciznim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << citatima.

Sudija mu nije dao reč, ali je advokat nastavio da govori pa je kažnjen sa 100.000 dinara.

Situacija se dodatno zakomplikovala kada je sudija u zapisnik izdiktirao da optuženi Nenad Opačić ne želi da iznese odbranu, iako je optuženi rekao da ne može da govori.

Kako zahtevi da se to ispravi nisu urodili plodom, optuženi se obratio novinarima, i isključen je sa suđenja.

Njegovi branioci nastavili su raspravu, zbog čega su i oni udaljeni.

Branioci, zbog kako navode nezakonitog ponašanja sudije, najavlju žalbe svim nadležnima.

"Ukoliko se ove nezakonitosti ne otklone, nužno je podneti krivičnu prijavu zbog flasifikovanja zapisnika", rekao je advokat Vladimir Horovic.

Posle incidneta, suđenje je nastavljeno.

Najupečtaljivije je bilo svedočenje Miladina Suvajdžića, koji je u predmetu protiv pripadnika zemunskog klana bio svedok saradnik.

On je potvrdio navode optužnice da je Dušan Spsojević organizovao otmicu u kojoj su učestvovali članovi klana.

Suvajdžić je rekao da je plan bio da se za otkup od Miroslava Miškovića uzme 5 miliona maraka, ali su tražili još dva, jer su saznali da je neko zvao policiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.