Izvor: B92, 13.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suva Reka: Odbijen zahtev odbrane

Beograd -- Vrhovni sud odbio zahtev advokata odbrane u postupku za zločin u Suvoj Reci o izuzeću predsednice tog suda Vide Petrović-Škero.

Na suđenju za zločin u Suvoj Reci koji je 1. oktobra trebalo da počne ispočetka zbog promene u sastavu sudskog veća, advokat Veljko Đurđić, branilac jednog od optuženih, tražio je izuzeće Vide Petrović-Škero, predsednika Okružnog suda u Beogradu Siniše Cažića i članova sudskog veća koje vodi taj postupak.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Beti danas rekla portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić, Petrović-Škero je odbila zahtev za izuzeće Siniše Vazića, a Važić je odbio zahtev za izuzeće članova veća Vinke Beraha-Nikićević, Veska Krstajića i Snežane Garotić-Nikolić, koja je na to mesto imenovana umesto dotašnjeg člana veća Gordane Božilović-Petrović.

To tročlano veće inače postupa i u procesima koji se vode za ubistvo braće Bitići i za zločin na Ovčari, koje bi trebalo da se nastavi u ponedeljak.

Suđenje optuženima za zločin u Suvoj Reci je pre dve nedelje odloženo do daljnjeg, odnosno dok se ne odluči o zahtevima advokata odbrane o izuzeću sudija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.