Sutra zaseda krizni štab: Nove mere zbog povećanja broja obolelih

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2020, 15:54

Sutra zaseda krizni štab: Nove mere zbog povećanja broja obolelih

Kliničko-bolnički centar "Bežanijska kosa" biće najverovatnije nova kovid-bolnica.

To je predlog o kome će se sutra izjasniti Krizni štab, jer zbog porasta broja inficiranih moraju da se pojačaju kapaciteti za kovid, koji su u Beogradu sada svedeni na samo na Infektivnu kliniku KCS i VMC na Karaburmi.

Iako u ovoj fazi 100 novih slučajeva infekcije nije isto kao u martu, kada je klinička slika bolesti bila teža, i veći broj inficiranih je morao na bolničko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lečenje, ipak ponovo moraju da se obezbede dodatni kapaciteti.

Od ostalih mera Krizni štab razmatraće zabranu poseta bolnicama, ograničavanje okupljanja na otvorenom, smanjivanje limita za okupljanja u zatvorenom, koji je trenutno 500 osoba, i obavezno nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.