Sutra zaseda Skupština Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2013, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra zaseda Skupština Vojvodine

NOVI SAD -

Skupštine Vojvodine trebalo bi sutra da se izjasne o predlogu za prestanak važenja ranije donete odluke o emitovanju dugoročnih hartija od vrednosti radi jačanja finansijskog potencijala Razvojne banke Vojvodine (RBV).

Na sednici će biti razmatran i predlog pokrajinske skupštinske odluke o pokretanju i načinu sprovođenja postupka zaduživanja (pokrajine) emitovanjem dugoročnih hartija od vrednosti.

Vlade Srbije i Vojvodine potpisale su prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine sporazum da status RBV bude rešen po modelu prenosa imovine i obaveza na neku drugu banku i na budući Razvojni fond Vojvodine (RFV).

Kako je ranije navedeno, Pokrajina i Republika će, na osnovu tog sporazuma, emitovati obveznice, u ukupnom iznosu od skoro deset milijardi dinara, što praktično znači "unovčavanje" imovine i potraživanja odnosno prenošenje u RFV.

Opozicija će podržati prekid odluke o zaduživanju koja nije bila realizovana pošto je, u međuvremenu postignut Sporazum između republičke i pokrajinske Vlade, a upravo ta činjenica, biće presudna u davanju glasa za novo zaduživanje.

Podsetimo, Skupština Vojvodine na prethodnoj sednici usvojila je Zakon o Razvojnom fondu Vojvodine, nakon što je ugašena Razvojna banka, a na osnovu sporazuma između Republike i Pokrajine. Te odluke, nastavak su finansijske konsolidacije.

Na dnevnom redu sednice, za koju je predloženo 13 tačaka, su i predlozi odluka o javnim preduzećima "Vode Vojvodine", "Vojvodinašume" i "Zavod za urbanizam Vojvodine".

Poslanici će se izjasniti i o predlozima za razrešenje i imenovanje direktora Pokrajinske direkcije za robne rezerve i predsednika Skupštine "Dnevnik Holdinga" kao za izbor članova Saveta nacionalnih zajednica Skupštine AP Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Skupština Vojvodine o postupku zaduživanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2013, 01:12

NOVI SAD -..Skupština Vojvodine počela je danas sednicu na kojoj bi poslanici trebalo se izjasne o predlogu za poništavanje ranije donete odluke o dokapitalizovanju Razvojne banke Vojvodine (RBV) emitovanjem obveznica u iznosu do 15 milijardi dinara...Na sednici će biti razmatran i predlog o novom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.