Sutra uglavnom vedro i hladno

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jan.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra uglavnom vedro i hladno

U Srbiji će sutra ujutro biti pretežno vedro i veoma hladno uz umeren i jak mraz i temperaturu od minus 18 do minus osam stepeni, dok će u toku dana sa severozapada postepeno stići naoblačenje sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Usled porasta temperature u toku dana, na severu i zapadu Srbije sneg će mestimično preći u kišu koja će se lokalno lediti na tlu. Na istoku i jugoistoku veći deo sutrašnjeg dana biće suvo.

Duvaće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << slab i umeren vetar, u skretanju na južni i jugozapadni, na jugu Banata i u planinskim predelima kratkotrajno jak. Najniža temperatura biće od minus 18 do minus osam, a najviša od minus pet do tri stepena Celzijusa.

U Beogradu će ujutro biti pretežno vedro i veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana biće postepeno naoblačenje, posle podne povremeno sa slabim snegom koji će uveče i u toku noći uz porast temperature preći u susnežicu i kišu, lokalno uz poledicu.

Duvaće slab i umeren južni vetar. Najniža temperatura biće oko minus osam, na periferiji grada i do minus 15, a najviša oko jedan stepen Celzijusa.

U Srbiji će naredne sedmice biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom. U sredu i četvrtak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje se obilan sneg i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

Kiša i sneg uz lokalnu poledicu mogući su na severu Srbije u sredu ujutro i pre podne, a za dane vikenda i početkom naredne sedmice ponegde i u ostalim krajevima nižim od 500 metara.

U Beogradu će iduće nedelje biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za utorak, 8. januar 2019:

Nastavlјa se period nepovolјne biometeorološke situacije, te se svim hroničnim bolesnicima preporučuje opreznost. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jačoj formi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upozorenje RHMZ: Sutra jak mraz, u sredu ledena kiša

Izvor: B92, 07.Jan.2019

Beograd -- Republicki hidrometeoroloski zavod upozorio je da će noćas i sutra na području Srbije biti umeren i jak mraz, od -18 do -8 C...Sutra od popodneva i u sredu na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu...U sredu i četvrtak, 9. i 10. januara, na jugozapadu,...

Nastavak na B92...

Danas vedro i veoma hladno

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jan.2019, 08:57

U Srbiji će ujutro biti pretežno vedro i veoma hladno uz umeren i jak mraz i temperaturu od minus 18 do minus osam stepeni, dok će u toku dana sa severozapada postepeno stići naoblačenje sa slabim snegom, saopštio je RHMZ...Usled porasta temperature u toku dana, na severu i zapadu Srbije sneg će...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.