Sutra toplije i vetrovito, od ponedeljka obilne padavine

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra toplije i vetrovito, od ponedeljka obilne padavine

Sutra će u Srbiji biti promenljivo oblačno, toplije i vetrovito vreme, mestimično sa kratkotrajnom kišom ujutro, dok će u toku dana biti uglavnom suvo sa povremenim sunčanim intervalima.

U noći između nedelje i ponedeljka sa zapada i severozapada stići će jače naoblačenje sa kišom. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će ponegde u košavskom području i na planinama biti olujne jačine.

U Negotinskoj krajini preovlađivaće oblačno i hladnije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vreme, uglavnom bez vetra. Najniža temperatura kretaće se od 4 stepena u Timočkoj krajini do 14 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna biće od 17 do 24 stepena, u Timočkoj krajini oko 11 stepeni.

Sutra će u Beogradu biti promenljivo oblačno, osetno toplije i vetrovito, sa kratkotrajnom kišom ujutro. U toku dana biće uglavnom suvo sa povremenim sunčanim intervalima i umerenim i jakim južnim vetrom, dok će u toku noći doći do jačeg naoblačenja sa kišom.

Najniža temperatura biće oko 13, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U ponedeljak uveče i u toku noći na jugu i istoku Srbije očekuju se obilne padavine, te će za 12 časova pasti oko 20 milimetara kiše, dok je za utorak i sredu u južnim, centralnim i istočnim predelima Srbije prognozirano od 20 do 50 milimetara kiše za 24 časa, a lokalno se očekuje i više, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

U sredu će u brdsko-planinskim oblastima padati sneg, a u predelima iznad 1.000 metara nadmorske visine doći će do formiranja snežnog pokrivača, navodi se u saopštenju RHMZ-a.

Padavine će od četvrtka oslabiti, do subote će biti hladno, dok će krajem nedelje biti malo toplije uz pojačan južni i jugozapadni vetar.

U Beogradu će biti pretežno oblačno sa čestom kišom, u ponedeljak svežije uz slabljene vetra, a od utorka znatno hladnije sa najvišom temperaturom ispod 10 stepeni. Krajem nedelje biće malo toplije uz pojačan južni vetar.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 6. novembar 2016. godine:

Kod većine hroničnih bolesnika može doći do uobičajenih tegoba, a oprez se savetuje osobama sa srčanim, psihičkim i respiratornim oboljenjima. Mogući su nervoza, zamor i glavobolja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS DO 24 STEPENA: U nedelju toplo, a UVEČE sledi potpuni PREOKRET i OBILNE PADAVINE

Izvor: Kurir, 05.Nov.2016

...Republički hidrometeorološki zavod upozorava i da će od utorka do srede biti veće količine padavina, a u brdskim delovima padaće sneg..Kako navode, sutra ujutru biće mestimicno kratkotrajna kisaU toku dana uglavnom suvo, povremeno sa suncanim intervalima U toku noći ka ponedeljku sa zapada...

Nastavak na Kurir...

Danas toplije i vetrovito

Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 01:51

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplije i vetrovito vreme, mestimično s kratkotrajnom kišom ujutro, dok će u toku dana biti uglavnom suvo s povremenim sunčanim intervalima, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije...Najniža temperatura kretaće se od 4 stepena u Timočkoj krajini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.