Sutra stiže leto: Upozorenje južnoj Evropi - biće pakleno

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra stiže leto: Upozorenje južnoj Evropi - biće pakleno

Sutra u 6 sati i 24 minuta počinje leto. RHMZ upozorava na visoke temperature u Srbiji, a svetski meteorolozi na “pakao“ za južnu Evropu.

Republički hitrometeorološki zavod upozorio je da Srbiju od petka, 23. juna, čekaju veoma visoke temperature. Na području cele zemlje temperature će se kretati od 34 do 37 stepeni Celzijusovih.

Inače, meteorolozi su ranije najavili duga razdoblja vrućine i nekoliko opasnih toplotnih udara koji će stvarati probleme na području >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << južne i istočne Evrope.

Dugo, vruće leto očekuje se širom južne Evrope, a očekuju se dugi periodi natprosečno visokih temperatura na području Italije i Balkana, piše “Aku veder“.

Posebni talasi vrućina očekuju se tokom juna i jula, a temperature iznad 32 stepena biće uobičajene tokom celog leta.

Toplo i sušno vreme će se sa Italije i Balkana premeštati na istok Evrope. Ipak, intenzitet toplote od Poljske do Balktika, preko Belorusije i Ukrajine neće biti toliko jak.

Najveća opasnost od pojave dužih, opasnih toplotinih udara biće na području Makedonije, Mađarske i Rumunije.

Još jedno sušno leto očekuje Španiju i Portugal, navodi “Aku veder“, a to će povećati pretnju šumskih požara. Jedan od najgorih požara u istoriji zemlje pogodio je Portugal i tom prilikom poginulo je više od 60 osoba.

Međutim, vremenskih neprilika biće i u Nemačkoj i Poljskoj, tamo se prema prognozama, tokom leta mogu očekivati jake oluje.

Inače, dan pred zvaničan početak leta, jugozapad SAD pogodile su velike vrućine, a temperature u pojedinim gradovima dostigle su i 48 stepeni Celzijusa. Opširnije – OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra počinje leto! RHMZ izdao upozorenje za građane Srbije: Stiže vreli talas, biće pakleno toplo!

Izvor: BKTV News, 20.Jun.2017

Sutra u 6 sati i 24 minuta počinje leto. RHMZ upozorava na visoke temperature u Srbiji, a svetski meteorolozi na “pakao“ za južnu Evropu...Republički hitrometeorološki zavod upozorio je da Srbiju od petka, 23. juna, čekaju veoma visoke temperature. Na području cele zemlje temperature će se...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.