Sutra se takmiče i Olivera Jevtić i Dragutin Topić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra se takmiče i Olivera Jevtić i Dragutin Topić

PEKING - Najbolji i najiskusniji srpski atletičari Olivera Jevtić i Dragutin Topić u sutrašnja takmičenja ulaze sa različitim mogućnostima za visok plasman, ali su jedinstveni u nameri da ulože i poslednji atom snage, kako bi postigli što bolji rezultat.

Jevtić, koja će se sutra nadmetati u maratonskoj trci, smatra da će njen dobar plasman zavisiti od mnogo faktora i zato nije spremna da prognozira domete na olimpijskoj stazi.

Najbolja srpska atletičarka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropska maratonska vicešampioka iz Geteborga, pre tri dana je doputovala u Peking i tvrdi da vremenski uslovi nisu toliko loši koliko su joj pričali. "Sportisti su se žalili na veliku vlagu. Međutim, sada je dosta vruće, ali vazduh nije toliko težak. Nadam se da će mi organizam dobro podneti sve napore i da ću moći da trčim najbolje što mogu", kazala je ona.

Žestoka konkurencija

Jevtićeva je naglasila da će konkurencija u maratonu biti izuzetno žestoka, pošto su gotovo sve najbolje maratonke sveta prijavljene za trku u Pekingu i da bolji lični rekord (dva časa, 25 minuta i 23 sekunde) od nje imaju čak 24 takmičarke. Za maratonsku trku, koja će početi na Tjenanmenu, a završiti na Olimpijskom stadionu, prijavljene su 82 takmičarke, među kojima je i svetska rekorderka, Britanka Pola Redklif.

Jevtić, ipak, smatra da u Pekingu može ravnopravno da se bori sa svim protivnicama i nada se da će, ukoliko joj organizam izdrži sve izazove, postići rezultat sličan onom na prethodnim Olimpijskim igrama u Atini, kada je bila šesta.

Preko 2,30 uslov za finale

Svoj peti nastup na Olimpijskim igrama Dragutin Topić iščekuje sa nestrpljenjem. Na prethodne četiri Olimpijade Topić je uglavnom postizao dobre rezulate u skoku u vis. U Barseloni je bio deveti, u Atlanti je stao na korak od medalje i bio četvrti, dok je u Atini pre četiri godine bio deseti. Jedini neuspeh doživeo je u Sidneju, kada je takmičenje završio u kvalifkakcijama.

Topić će skakati u A grupi kvalifiakcija, u kojoj samo Šveđanin Stefan Holm i Rus Vjačeslav Voronjin imaju bolje lične rekorde od njega. Zenit Topićeve karijere odavno je, međutim, prošao, ali naš as tvrdi da može da preskoči 2,30 metara, koliko će, kako se procenjuje, biti dovoljno za finale.

Tu visinu iskusni 37. godišnji skakač preskočio je u februaru ove godine na mitingu "Eurotop" u Novom Sadu, dok je u junu i julu na takmičenjima u Grčkoj, dva puta "leteo" preko 2,27 metara. Na startu kvalifiakcija u skoku u vis sutra će se naći po 20 atletičara u obe grupe, a norma za plasman u finale iznosi 2,32 metra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jevtić i Topić startuju u nedelju

Izvor: Kurir, 16.Avg.2008

PEKING, 16. avgusta (Tanjug) – Najbolji i najiskusniji srpski atletičari Olivera Jevtić i Dragutin Topić u sutrašnja takmičenja ulaze sa različitim mogućnostima za visok plasman, ali su jedinstveni u nameri da ulože i poslednji atom snage, kako bi postigli što bolji rezultat. Jevtić, koja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.