Sutra sastanak SB UN o sabotažama na Severnom toku

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 21:44

Sutra sastanak SB UN o sabotažama na Severnom toku

Rusija je zatražila da se Savet bezbednosti UN sastane sutra kako bi razgovarao o sabotažama na gasovodima Severni tok i Severni tok 2.

Ovo je saopštio danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

"Rasprava će se održati iza zatvorenih vrata 27. juna, ne isključujemo komunikaciju sa novinarima ovom prilikom", napisao je ruski diplomata na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

"Skrenućemo pažnju našim kolegama da ni danske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni nemačke ni švedske vlasti ne dostavljaju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o napretku istrage, dok su turistička putovanja zapravo krenula na mesto sabotaže", naveo je Poljanski.

On je dodao da Rusija nije zadovoljna "praznim uveravanjima" da su istrage u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zakazala sastanak SB UN: Rusija nije zadovoljna "praznim uveravanjima"

Izvor: 24sedam.rs, 26.Jun.2023

"Skrenućemo pažnju našim kolegama da ni danske, ni nemačke ni švedske vlasti ne dostavljaju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o napretku istrage", naveo je Poljanski

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.