Izvor: B92, 30.Jan.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra saslušavanje Butorovića

Beograd -- Uhapšeni predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović biće sutra saslušan kod istražnog sudije.

Prema rečima njegovog advokata, Butorović negira da je učestvovao u nameštanju utakmica. Prema prvim informacijama, uhapšen je zbog sumnje da je sa 5.500 evra potplatio sudije, koje su njegovom klubu donele pobedu nad fudbalskim klubom Mladost iz Lučana.

Kako B92 nezvanično saznaje, policija se Ratkom Butorovićem bavi od 2001, ali ne u vezi sa njegovim angažovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u fudbalskom klubu Vojvodina.

Prilikom provere operativne evidencije 2002. policija je pronašla da je Butorović bio osumnjičen za ubistvo, nasilničko ponašanje i dva dela protiv privrede.

Nezvanično je dovođen u vezu sa sa crnogosrkim kriminalnim krugovima i to još od 70-ih godina, od kada je blizak sa Branislavom Mićunovićem, bivšim vlasnikom Fudbalskog kluba Sutjeska.

Uz Butorovića uhapšene su i fudbalske sudije Mihajlo Jeknić i Borislav Kašanski, kao i direktor Sportskog centra Vojvodina Milan Čabrić. Peti uhapšeni je Goran Kovačić, osumnjičen za posredovanje.

Advokat Ratka Butorovića, Dragan Gojković, kaže za B92 da njegov klijent negira umešanost u nameštanje utakmice, a da mu se na teret stavlja davanje mita.

Od prošle godine se govori da je Butorović u sukobu sa Zvezdanom Terzićem, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije.

Butorović je bio protiv prodaje igrača Vojvodine, Gojka Kačara, Crvenoj zvezdi. On je inače javno govorio da je protiv prelaska bilo kog igrača iz Vojvodine u Zvezdu ili Partizan.

A navijači Vojvodine stali su uz predsednika kluba takođe tvrdeći da mu je namešteno zbog neočekivanog uspeha kluba.

Butorović je predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina od 2006, a nadimak Kan Kan dobio je 80-ih, kada je bio vlasnik lanca prodavnica pod tim imenom.

Navijači Vojvodine "ogorčeni zbog hapšenja"

Navijači Vojvodine, u sportskoj javnosti poznatiji kao "Firma", izrazili su u saopštenju ogorčenje i protest zbog hapšenja predsednika tog kluba Ratka Butorovića.

"Ogorčeni smo i revoltirani na državne organe, tačnije na policiju i tužilaštvo, zbog montiranog i brutalnog hapšenja našeg predsednika Butorovića i upravnika Sportskog centra 'Vujadin Boškov' Milana Čabrića, navodno umešane u nameštanje rezultata u Meridijan super ligi", navedeno je u saopštenju koje je novinarima pročitao Ognjen Krsmanović.

Navijači novosadskih "crveno-belih" tvrde da je "trenutak hapšenja čelnika kluba tempiran", dodavši da je i "nekoliko dana pre prošlih parlamentarnih izbora uhapšen i direktor kluba".

"U poslednjih 15 godina Crvena zvezda i Partizan su zajedno osvojili 27 od 30 mogućih trofeja u našem fudbalu. Postoje brojni dokazi koji nesumnjivo ukazuju na finansijske malverzacije, nameštaljke i druge zakulisne radnje, ali se niko nije usudio da dirne u 'osinje gnezdo'", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da Vojvodina "u minule dve decenije nije osvojila ni jedan trofej".

"Butorović je u našem fudbalu tek godinu i po dana i sada se on predstavlja javnosti kao dežurni krivac. Svakako da mnogima u Beogradu smeta jaka Vojvodina, koja više ne daje poslušne igrače, niti pristaje na pritiske i ucene", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.