Sutra potpisivanje ugovora o Železari

Izvor: Prva.rs, 20.Mar.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra potpisivanje ugovora o Železari

Vučić je, gostujući na BN televiziji, rekao da će on u subotu ići u Smederevo i prisustvovati potpisivaju tog ugovora.

Ugovor će, kako je Tanjugu rečeno u kabinetu premijera, potpisati izvršni direktor Železare Bojan Bojković i predstavnik "HPK inženjeringa" Petar Kamaraš.

Vlada je pre tri dana upravljanje smederevskom Železarom poverila holandskoj firmi "HPK inženjering".

Vlada je prihvatila odluku Komisije za odabir najpovoljnijeg predlagača i >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << zadužila Ministarstvo privrede da sprovede potrebne aktivnosti za zaključenje Ugovora o pružanju usluga upravljanja i savetovanja sa tom kompanijom.
Ministar privrede Željko Sertić potvrdio je da će sutra u podne u Smederevu biti potpisan ugovor o novom menadžmentu Železare Smederevo sa holandskom kompanijom HPK Inženjering, te da će nakon toga biti objavljeni svi važni detalji tog dokumenta.

Sertić je, nakon otvaranja Sajma automobila u Beogradu, rekao novinarima da na poslovanje Železare neće uticati to što je američka kompanija Esmark najavila tužbu protiv Petera Kamaraša, jednog od osnivača holandske kompanije, istakavši da je to njihova privatna stvar.
"Ne može da utiče tužba, to su njihovi privatni odnosi koji nemaju nikakve veze sa Vladom Srbije. Žao mi je što se to uopšte desilo, ako je istina to što je objavljeno u medijima", rekao je Sertić.

On je kazao da lično nemam nijedan dokument koji bi dokazao navode Esmarka.
"Za nas je važno da HPK Inženjering uradi svoj posao onako kako je predviđeno i dogovoreno", naveo je ministar.

Ukazao je da je dupli sistem kontrole rada u Železari bio uslov samog tendera tako što će, kako je rekao, svaku stavku kontrolisati i naš menadžment.

Sertić je rekao da je to predviđeno kako bi se sprečile eventualne situacije da, na primer, neko pokuša da nabavlja sirovine po nekoj nižoj ceni, odnosno lošijeg kvaliteta.
"To nećemo dozvoliti, to je berzanska roba i lako može da se proveri", naveo je ministar.

Premijer Aleksandar Vučić je takođe najavio da će u subotu biti potpisan ugovor sa novim menadžmentom Železare u Smederevu, holandskom kompanijom "HPK inženjering".

Ugovor će, kako je Tanjugu rečeno u kabinetu premijera, potpisati izvršni direktor Železare Bojan Bojković i predstavnik "HPK inženjeringa" Petar Kamaraš.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.