Sutra pomračenje Meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra pomračenje Meseca

BEOGRAD -

Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je danas da će iz Srbije moći da se prati sutrašnje pomračenje meseca, odnosno izlazak Meseca iz zemljine polusenke.

Kako navode u ovom društvu, Mesec će izaći iznad horizonta "pomračen" sutra u 16.01, a sredina pomračenja je u 15.33 sati.

"Samo se u to vreme na njegovoj površini može videti uticaj zemljine polusenke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali tada je mesec ispod horizonta", navodi se u saopštenju.

Mesec će zemljinu polusenku napustiti u 17.51, a ukoliko bude vedro, Beograđani će Mesec moći da posmatraju uz stručne komentare sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomračenje Meseca u sredu u 16 sati

Izvor: Kurir, 27.Nov.2012

Ukoliko bude vedro, Beograđani će Mesec moći da posmatraju uz stručne komentare sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu..BEOGRAD - Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je danas da će iz Srbije moći da se prati sutrašnje pomračenje Meseca, odnosno izlazak Meseca iz Zemljine...

Nastavak na Kurir...

Pomračenje meseca vidjivo i iz Srbije

Izvor: 025info.rs, 28.Nov.2012, 08:58

Danas će se iz Srbije moći pratiti pomračenje Meseca, odnosno izlazak Meseca iz zemljine polusenke. Mesec će izaći iznad horizonta "pomračen" danas u 16.01, a sredina pomračenja je u 15.33 sati. Samo se u to vreme na njegovoj p

Nastavak na 025info.rs...

Danas pomračenje meseca

Izvor: Studio B, 28.Nov.2012

Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je da će iz Srbije moći da se prati pomračenje Meseca, odnosno izlazak Meseca iz polusenke Zemlje. ..Kako navode u ovom društvu, Mesec će iznad horizonta izaći "pomračen" u 16:01, a sredina pomračenja je u 15:33 sati. Mesec će Zemljinu polusenku...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.