Sutra počinje pojačana kontrola saobraćaja širom Srbije: Nesavesni vozači na udaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje pojačana kontrola saobraćaja širom Srbije: Nesavesni vozači na udaru

Briga o bezbednosti na putu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sutra će sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja u celoj zemlji, a posebnu pažnju će obratiti na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i da li vozači koriste sigurnosni pojas.

Stiže jesen: Danas hladno i kišovito, a evo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu

Saobraćajna kontrola će biti sprovedena širom zemlje, a posebna pažnja će biti usmerena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na kontrolu saobraćaja u većim gradovima Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici itd.

Pojačane patrole će kontrolisati i prilaze svim većim gradovima.

Kontrolisaće se i magistralni putevi, a posebna pažnja biće posvećena merenju brzine na autoputevima širom Srbije gde će biti presretači.

Akcija se organizuje u okviru projekta "Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama", koji po drugi put organizuje Evropska mreža saobraćajnih policija (TISPOL), saošteno je danas iz MUP-a.

Projekat EDWARD ((European Day Without a Road Death) podržala je Evropska komisija i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Projekat EDWARD se sprovodi sa ciljem da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji.

U 2016. godini, na dan realizacije Projekta, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.