Sutra počinje muzički festival Todo mundo

Izvor: Blic, 17.Apr.2013, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje muzički festival "Todo mundo"

Drugi "World music festival" pod nazivom "Todo mundo" počinje sutra koncertom klape "Kambi" u Domu sindikata, a do 20. aprila u Domu omladine Beograda predstaviće se sastavi iz Turske i Srbije, najavili su organizatori.

Fokus festivala biće na turskoj muzici, a beogradska publika će imati priliku da čuje ansamble "Baba Zula" i "Cafe Aman Istanbul".

Bogata muzička scena Turske poslednjih nekoliko godina može da se pohvali novom generacijom sastava koji ukrštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tradicionalno nasleđe sa provokativnim modernim zvukovima, navedeno je u saopštenju Doma omladine Beograd.

"Baba Zula" pokazuju kako se rok muzika može izmeniti kroz orijentalni pristup, dok mnogočlani sastav "Cafe Aman Istanbul" na novi način izvodi "rembetiko" muziku, jednu vrstu spoja starogradske kafanske i politički angažovane pesme - "lokalni odgovor na fado".

Obe grupe su predstavnici novih tendencija u savremenoj muzici Turske.

Na festivalu će nastupiti i Marko Marković, proslavljeni sin Bobana Markovića, sa harmonikašem Jovanom Pavlovićem, kao i Bojana Nikolić i "Srpski glasovi", koji su posvećeni istraživanju izvorne srpske muzike.

Prošle godine u fokusu manifestacije bila je Afrika, te su se publici predstavili dobitnici Gremi nagrade "Tinariwen" iz Malija, kao i "Konono No 1" iz Konga.

Festival organizuju Dom omladine Beograda , "Ring Ring" i "Long Play".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra počinje muzički festival "Todo mundo"

Izvor: Akter, 17.Apr.2013

Drugi "World music festival" pod nazivom "Todo mundo" počinje sutra koncertom klape "Kambi" u Domu sindikata, a do 20. aprila u Domu omladine Beograda predstaviće se sastavi iz Turske i Srbije, najavili su organizatori

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.