Sutra počinje jesen

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje jesen

Na dan početka jeseni Sunce u Beogradu izlazi u 6.25, a zalazi u 18.34, što znači da će obdanica trajati 12 sati i devet minuta, a noć 11 sati i 51 minu Jesen na severnoj Zemljinoj polulopti počinje sutra, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" u Beogradu.Kako se navodi, u isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće.Na dan početka jeseni Sunce u Beogradu izlazi u 6.25, a zalazi u 18.34, što znači da će obdanica trajati 12 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i devet minuta, a noć 11 sati i 51 minut.Na dan jesenje ravnodnevice, obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.Pročitajte još: KAKVA NAS JESEN OČEKUJE: Hoće li nas zaobići Miholjsko leto?Obdanica i noć će biti iste dužine 26. septembra, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi dan jeseni

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2019

​Na sjevernoj Zemljinoj polulopti danas počinje jesen, dok istovremeno za stanovnike južne polulopte nastupa proljeće. Na dan početka jeseni dan će trajati 12 sati i devet minuta, a noć 11 sati i 51 minut.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Počela jesen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019, 06:32

Jesen na severnoj Zemljinoj polulopti počela je danas, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković". ..Kako se navodi, u isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počelo je proleće...Na dan početka jeseni Sunce u Beogradu izašlo je u 6.25, a zalazi u 18.34, što znači da će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prvi dan jeseni, a sa njom zahlađenje i pljuskovi

Izvor: Danas, 23.Sep.2019

Jesen nam stiže danas u 8.50. U isto vreme, stanovnici južne Zemljine polulopte dočekaće proleće. Članak Prvi dan jeseni, a sa njom zahlađenje i pljuskovi se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.