Sutra počinje grejanje u Priboju

Izvor: B92, 14.Okt.2013, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje grejanje u Priboju

Priboj -- Grejanje preko 2.000 stanova i dvadesetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora u Priboju počeće sutra, kako je i planirano.

Predsednik opštine, Lazar Rvovićkaže da je minulog petka na sednici Opštinskog veća Priboja sa dnevnog reda privremeno skinuta tačka o povećanju cena usluga grejanja, zbog aktuelne izuzetno teške materijalne situacije u tom gradu, a posebno radnika FAP-a koji već peti mesec nisu primili platu.

Cena grejanja u Priboju po kvadratu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grejne površine je oko 88 dinara. Traženo je povećanje od 26 posto, a predlog je bio da se cene ove usluge mogu povećati za samo desetak odsto.

"Grejanja će biti, bez obzira na velika dugovanja gradskoj toplani u Priboju. Iako do pre nekoliko dana nije bilo ni grama mazuta u pribojskoj toplani, pripremaju se interventne količine ovog energenta, tako da ćemo pokušati da nekako uz kredite i preko novoformiranog preduzeća Toplana Priboj obezbedimo mazut", rekao je Rvović za Tanjug.

On je najavio i potpisivanje sporazuma o poslovnoj saradnji Toplane, koja za sada ima samo jednog zaposlenog - direktora, sa dosadašnjim distributerom toplotne energije u Priboju DOO "FAP Stan", kako bi se lakše obezbedivao mazut.

Inače, u DOO "FAP Stan" kažu da je letos izvršen remont kotlarnice i toplotne mreže u Priboju, pa je tehnički sve spremno za početak grejne sezone u gradu na obalama Lima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.