Sutra počinje digitalizacija

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje digitalizacija

U Srbiji sutra počinje digitalizacija, a to će biti urađeno tako što će u Vršcu biti organizovano prvo isključenje analognog signala.

"Najvećim projektom u istoriji emitovanja televizije, omogućeno je pokretanje digitalnog signala, koji će od sutra biti dostupan građanima Vršca i okoline", saopštilo je danas JP "Emisiona tehnika i veze".

Po završetku procesa digitalizacije, digitalni signal biće obezbeđen za 95 odsto teritorije Srbije, što je propisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ženevskom konvencijom. Prelaskom sa emitovanja putem analognog na digitalni signal, građanima Srbije biće omogućene mnoge pogodnosti, kao što su mogućnost gledanja telelevizije bez smetnji u slici i tonu. Uz mogućnost gledanja dvadesetak različitih programa na jednom kanalu, biće im omogućenja opcija "odloženog gledanja" emisija, filmova...

Ranije je najavljeno da će digitalizacija u Srbiji biti obavljena do 17. juna - a do 18. maja će cela Vojvodina biti digitalna, a od 25. maja veliki predajnik Avala emitovaće isključivo digitalni signal.

Posle Vršca, koji će prvi preći na isključivo digitalni signal, u planu je da 8. maja to učine Subotica, Sombor, Kikinda, a potom 18. maja Čot - Venac. Posle prelaska Avale na emitovanje isključivo digitalnog signala i centralna Srbija će biti digitalna, a na kraju i jug Srbije i Jastrebac.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U Srbiji počinje digitalizacija

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2015, 10:31

15.04.2015. -..JP „Emisiona tehnika i veze“ saopštilo je da u Srbiji danas počinje prelazak na digitalni sistem emitovanja televizijskog programa...Stari, analogni TV-signal biće najpre isključen u Vršcu, a stanovnicima tog grada će od srede biti dostupan samo novi, digitalni TV-signal...Potpredsednik...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.