Sutra oblačno, mestimično sa snegom

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra oblačno, mestimično sa snegom

U većem delu Srbije sutra će biti oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje ili povećavanje snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeoriloški zavod.

U južnim i jugozapadnim delovima zemlje očekuje se oko 10 centimetara novog snega, u planinskim predelima i više, a zbog jakog vetra i lokalno stvaranje snežnih nanosa, dok će na severu Srbije biti promenljivo oblačno uz mogućnost kratkotrajnog snega.

Duvaće slab do umeren vetar, koji će od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sredine dana povremeno biti jak, uz stvaranje snežnih nanosa, naročito u brdsko-planinskim predelima. Najniža temperatura od minus četiri do minus jedan, a najviša dnevna od minus dva do tri stepena.

U Beogradu će sutra biti oblačno, povremeno sa snegom i poledicom, uz slab do umeren vetar, koji će posle podne povremeno biti i jak. Najniža temperatura biće oko minus jedan, a najviša dnevna jedan stepen.

U Srbiji će od petka, 6. januara do ponedeljka, 9. januara biti veoma hladno sa jutarnjom temperaturom od minust 15 do minus sedam, u planinskim predelima i oko minus 20, i najvišom temperaturom u većini mesta od minus devet do minus tri, upozorio je RHMZ.

Najhladnije će biti u petak i subotu, a zbog umerenog i jakog severozapadnog vetra očekuje se stvaranje snežnih nanosa, uglavnom u planinskim predelima.

Od utorka će biti pretežno oblačno i uz manji porast temperature ;sa slabim snegom, a krajem perioda i kišom, naveo je RHMZ.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 5. januar 2017:

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji sutra ledeni dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2017, 01:41

U Srbiji će sutra biti ledeni dan, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod...Biće pretežno oblačno, vetrovito i veoma hladno vreme. Na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom uz stvaranje snežnih nanosa naročito u planinskim predelima...Vetar umeren i jak, na planinama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.