Sutra obeležavanje Dana srpskog jedinstva

Izvor: B92, 14.Sep.2020, 16:18

Sutra obeležavanje Dana srpskog jedinstva

Banjaluka -- Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić kaže da će sutra u tom gradu prigodnom svečanošću biti obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Taj praznik će od sutra biti obeležavan svake godine u Republici Srpskoj i Srbiji u znak sećanja na dan kada je u Prvom svetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obeležen polaganjem cveća na Spomenik srpskim braniocima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brčkog, prenela je Srna.

Vlada Republike Srpske usvojila je 10. septembra zaključak da se 15. septembar obeležava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Republički organi i jedinice lokalne samouprave biće u obavezi da obeleže ovaj dan uz obavezno isticanje zastave Republike Srpske.

Rukovodstva Srpske i Srbije dogovorila su na sastanku krajem avgusta u Beogradu obeležavanje zajednickog praznika Srpske i Srbije - 15. septembra, dana kada je probijen Solunski front.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ristić: 15. septembar simbolizuje rodoljublje i junaštvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2020

Srbija i Republika Srpska će ubuduće dan kada je probijen Solunski front, 15. septembar, obeležavati kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a istoričar Dejan Ristić kaže da taj datum simbolizuje beskrajno rodoljublje, hrabrost, junaštvo i spremnost na apsolutnu žrtvu zarad slobode...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.