Sutra novi protest u Novom Sadu

Izvor: Beta, 10.Maj.2023, 13:08

Sutra novi protest u Novom Sadu

Novi protest pod nazivom "Sve mora da stane!" zakazan je za sutra u 18 časova, na Trgu Slobode u Novom Sadu.Organizatori, više opozicionih partija, pokreta i organizacija civilnog sektora, pozvali su danas da im se priključe svi "koji osećaju da je došlo krajnje vreme za suštinske promene u našem društvu"."Jedna ostavka je podneta, ali to je tek vrh ledenog brega. Udruženi zahtevamo momentalnu odgovornost onih koji sa pozicija vlasti decenijama proizvode nasilje", navodi se u pozivu.Dodaje se da je ponovo u pitanju podrška centralnom protestu u Beogradu i ponavlja šest zahteva istaknutih na prethodnom protestu, za čije ispunjenje je rok petak, 12. maj.Organizatori novog okupljanja su Demokratska stranka, Građanski pokret Bravo, Most solidarnosti, Narodna stranka, Omladinsko studentska akcija - OSA, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, SRCE, Stranka slobode i pravde i zajedno.Podršku im daju Savez antifašista Vojvodine, Centar za interkulturnu komunikaciju, Nova - Da se struka pita, Europolis, Šodroš Survivor Kamp, Vojvođanska politikološka asocijacija i Zelena mreža Vojvodine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi protest „Sve mora da stane!“ danas na Trgu slobode

Izvor: NoviSad.com, 11.Maj.2023, 09:06

Novi protest pod nazivom „Sve mora da stane!“ biće održan danas u Novom Sadu. Organizatori, nevladine organizacije i opozicione..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.