Sutra gledajte pomračenje Meseca

Izvor: Mondo, 27.Nov.2012, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra gledajte pomračenje Meseca

Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je danas da će iz Srbije moći da se prati sutrašnje pomračenje Meseca, odnosno njegov izlazak iz zemljine polusenke.

Kako navode u ovom društvu, Mesec će izaći iznad horizonta "pomračen" sutra u 16.01, a sredina pomračenja je u 15.33 sati.

"Samo se u to vreme na njegovoj površini može videti uticaj zemljine polusenke, ali tada je mesec ispod horizonta", navodi se u saopštenju.

Mesec će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zemljinu polusenku napustiti u 17.51, a ukoliko bude vedro, Beograđani će Mesec moći da posmatraju uz stručne komentare sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.

(Tanjug,foto: MONDO, arhiva, Petar Stojanović)
Pogledaj vesti o: Pomraćenje meseca

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra pomračenje Meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2012

BEOGRAD -..Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je danas da će iz Srbije moći da se prati sutrašnje pomračenje meseca, odnosno izlazak Meseca iz zemljine polusenke...Kako navode u ovom društvu, Mesec će izaći iznad horizonta "pomračen" sutra u 16.01, a sredina pomračenja je u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Danas pomračenje Meseca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2012, 03:47

NOVI SAD -..Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je da će iz Srbije moći da se prati današnje pomračenje meseca, odnosno izlazak Meseca iz zemljine polusenke...Kako navode u ovom društvu, Mesec će izaći iznad horizonta "pomračen" danas u 16.01, a sredina pomračenja je u 15.33...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Danas pomračenje Meseca

Izvor: B92, 28.Nov.2012

Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" saopštilo je da će iz Srbije moći 28. novembra da se prati pomračenje Meseca, odnosno izlazak Meseca iz polusenke Zemlje...Kako navode u ovom društvu, Mesec će izaći iznad horizonta "pomračen" danas u 16:01, a sredina pomračenja je u 15:33 sati. "Samo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.