Sutra festival počinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra festival počinje

NOVI SAD - Na "Egzitu", najvećem muzičkom festivalu u ovom delu Evrope, koji počinje na Petrovaradinskoj tvrđavi i trajaće do 13. jula, nastupiće više od 600 izvođača, na 25 bina, najavili su organizatori.

Mapa sa ucrtanim info-pultovima i binama, kao i satnice nastupa, mogu se naći na sajtu www.exitfest.org, a na Petrovaradinskoj tvrđavi su istaknuti bilbordi sa preciznom mapom festivala, svih bina, info-pultova, hitne pomoći...

Četvorodnevna ulaznica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << košta 7.790 dinara, a cena jednodnevne ulaznice iznosi između 3.000 dinara za prvi dan, i 3.400 dinara, koliko košta za završnicu festivala.

Piće samo za bonove

Kapije "Egzita" se otvaraju svakog dana u 17 sati, a zatvaraju se u tri sata posle ponoći i nakon tog vremena nije moguće ući na tvrđavu, ističu organizatori i apeluju na posetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama.

Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obeleženim i obezbeđenim ulazima, uz ulaznicu ili akreditaciju, a u toku jedne večeri može se ući na samo jednom. Takođe, svako je dužan da sa sobom ima neki od ličnih dokumenata.

Pored festivalskog obezbeđenja, ulaze će kontrolisati i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Piće na "Egzitu", sa izuzetkom VIP terase, plaća se isključivo bonovima, kako bi se izbegle gužve na šankovima i osigurala efikasna fiskalizacija.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi je postavljeno više od 30 šankova, a posetiocima će na raspolaganju biti tri bankomata, jedna menjačnica i 433 toaleta.

Dežurstva 24 časa

Sve četiri noći dežuraće ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba.

U zavisnosti od jačine zvuka i svetlosnih efekata, na koncertima postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha, vida i drugih zdravstvenih tegoba, a u slučaju da posetiocima zatreba bilo kakva pomoć, mogu se obratiti radnicima obezbeđenja, koji se mogu prepoznati po crvenim majicama.

Park na obali Dunava, između Dunavskog keja i Studentskog grada, pretvoren je u kamp, koji je otvoren 10 dana, a sve službe u njemu rade 24 časa dnevno.

Kamp je otvoren u ponedeljak, 7. jula, a zatvara se u sredu, 16. jula u 16 sati. U njemu je postavljeno 150 toaleta, 70 tuš-kabina, 70 umivaonika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.