Sutra će se kiša pretvoriti u sneg: Očekuje se formiranje snežnog pokrivača

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 13:33

Sutra će se kiša pretvoriti u sneg: Očekuje se formiranje snežnog pokrivača

U Srbiji će sutra biti oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren, na jugu Banata i jak istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na umeren i jak severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od 6 do 12 °C, u Negotinskoj Krajini oko 3 °C, tokom dana u padu, pa će uveče biti u intervalu od 0 do 5 °C.

Krajem dana i tokom noći, uz osetan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pad temperature, kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom. Vetar ujutro i pre podne slab i umeren istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 8 do 10 °C. Tokom noći vetrovito, uz umeren i jak severozapadni vetar, a u drugom delu noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg, pa se do jutra u višim delovima grada očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj Krajini.

U utorak se u većini mesta očekuje ledeni dan, uz provejavanje slabog snega, pre podne i sredinom dana u Vojvodini, a po podne i uveče i u ostalim predelima prestanak padavina.

Od srede će biti uglavnom suvo, uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a danju će biti umereno oblačno i hladno sa temperaturom malo iznad 0°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sutra oblačno, mestimično kiša, temperatura u padu, na planinama sneg

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2024

U Srbiji će sutra biti oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.