Sutra Skupština Demokratske stranke

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra Skupština Demokratske stranke

Skupština Demokratske stranke (DS) zasedaće sutra u Beogradu, a kako je najavljeno, trebalo bi da izabere članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predsednika Političkog saveta.

Predsedništvo DS-a u ponedeljak, 24. oktoba prihvatilo je predlog predsednika stranke Dragana Šutanovca da na čelu Političkog saveta DS-a bude Zoran Lutovac koji je na izborima za predsednika DS-a osvojio drugo mesto.

Funkciju predsednika Političkog saveta nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godina obavljao je Dragoljub Mićunović kome je sada predloženo da bude počasni predsednik, što je odbio, rekavši da želi da bude aktivan član stranke.

Za članove Statutarne komisije Predsedništvo DS-a predložilo je Dušana Dinčića, Borisa Pavlovića, Andreja Katančevića, Dragana Radulovića, Đorđa Popca, Dragana Alempijevića, Suzanu Bojković, Srđana Sandića i Mirka Soca.

Skupštini na početku rada treba da bude predstavljen izveštaj o neposrednim stranačkim izborima, a članovima stranke obratiće se novi predsednik Dragan Šutanovac.

Skupština će diskutovati i o statutarnim promenama.

DS održala je 24. septembra prve stranačke neposredne izbore na kojima je za predsednika izabran Dragan Šutanovac, a izabrani su i potpredsednici Tamara Tripić, Branislav Lečić, Nada Kolundžija, Igor Salak i Jovan Marković.

Posle Skupštine stranke trebalo bi da bude održana i sednica Glavnog odbora koji treba da izabere zamenika predsednika stranke, predsednika i članove Izvšnog odbora, generalnog sekretara i sekretara stranke, čime će biti okončan izborni proces u DS-u.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šutanovac: Nećemo se više izvinjavati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2016, 05:35

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da je ta partija pravila greške u prošlosti, ali da se više neće izvinjavati, jer ne postoji ništa dobro u zemlji, a da u to nije "utkana" DS..."Nećemo se više izvinjavati, hodaćemo uspravno, jer nemamo čega da se stidimo", rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.