Šutanovac i Miletić na Enterprajzu

Izvor: RTS, 06.Feb.2011, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac i Miletić na "Enterprajzu"

Američki nosač aviona "Enterprajz" posetila delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na poziv ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić posetili su američki nosač aviona "Enterprajz", navedeno je na internet sajtu Ministarstva odbrane.

Reč je o prvoj poseti najviše delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nosaču aviona američke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << flote, na poziv ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Takve posete se organizuju za visoke političke i vojne zvaničnike prijateljskih zemalja.

U sastavu delegacije Ministarstva odbrane bio je i komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Ranko Živak. Pored naše delegacije, u jednodnevnoj poseti nosaču aviona boravila je i visoka delegacija Francuske.

Saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane najbolji je deo ukupnih bilateralnih odnosa, a najrazvijeni oblik ove saradnje je u okviru Programa državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja i međunarodnog programa vojnog obrazovanja, navedeno je na sajtu i istaknuto da se u toku ove godine očekuje zaključivanje više različitih sporazuma.

Američki nosač aviona ''Enterprajz'' prvi je nosač aviona na nuklearni pogon u svetu i predstavlja centralni element Udarne grupe nosača aviona 12, koja se nalazi u sastavu 6. flote Ratne mornarice SAD.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.