Šutanovac hoće da sruši Đilasa i preuzme stranku

Izvor: Press, 19.Mar.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac hoće da sruši Đilasa i preuzme stranku

Sednica GO DS trebalo bi da bude održana za desetak dana, a na njoj bi Dragan Đilas ponovo mogao da se suoči sa zahtevima da napusti mesto predsednika DS. Kako saznaje “Blic”, veliki broj opštinskih odbora po Srbiji koji su bliski funkcioneru DS Draganu Šutanovcu već sada priprema plan kako da smeni Đilasa sa mesta lidera stranke.
Naš sagovornik iz vrha demokrata, međutim, navodi da postoji mogućnost da zbog loših izbornih rezultata Đilas prethodno sam podnese >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ostavku.
- On je u velikoj dilemi. Ukoliko sam podnese ostavku, svestan je da bi na čelo stranke mogao lako da dođe Šutanovac, a to je ono što nikako ne bi želeo da se dogodi. S druge strane, nije zaboravio da je i sam od bivših DS-ovih ministara tražio da podnesu ostavke sa funkcija poslanika jer su im “građani na izborima poručili šta misle o njihovom radu” - navodi izvor “Blica”.
Đilas juče nije želeo da za “Blic” odgovori da li će napustiti mesto predsednika stranke. Po statutu DS, posle svakih parlamentarnih izbora u roku od šest meseci mora da bude održana i izborna skupština, ali kako saznajemo, zbog poražavajućih rezultata ne bi se čekalo toliko dugo, već bi se na stranačke izbore moglo ići već u junu.
Zasad je izvesno da će kandidat za predsednika DS biti bivši potpredsednik stranke i nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji ima podršku odbora iz unutrašnjosti, a veliki deo članova DS svakako bi na mestu lidera želeo da vidi zamenika predsednika DS Bojana Pajtića. Pajtić za naš list nije želeo da odgovori na to pitanje, već nam je kratko rekao da uskoro sledi i provera njegovog rada, kao i svih koji u stranci vrše neku dužnost. Inače, DS je u Beogradu osvojo 15, 8, u Vojvodini 5, 5 i u centralnoj Srbiji 4, 1 odsto glasova.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Šutanovac i Božović ruše Đilasa

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2014

Lider demokrata Dragan Đilas mogao bi već u nedelju, 30. marta, na sednici Glavnog odbora da se suoči sa novim velikim ispitom. Ukoliko do tada ne podnese ostavku na mesto predsednika DS, Dragan Šutanovac i Balša Božović iniciraće glasanje o njegovoj smeni", pišu Novosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.