Izvor: B92, 17.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Vlada DS-a i manjina

Beograd -- Dragan Šutanovac očekuje da će Demokratska stranka sastaviti većinsku vladu uz pomoć stranaka nacionalnih manjina.

Potpredsednik Demokraske stranke je kazao u emisiji Poligraf da su stranke nacionalnih manjina sa kojima bi DS sarađivao Savez vojvođanskih Mađara Jožefa Kase, Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića, koja je na listi DS, i koalicija Albanaca sa juga Srbije.

"Učinićemo maksimum da vladu formiramo sa onima koji će da poštuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naš plan rada. Ne zalažem se za narodnjake, ne moramo u vladi da sedimo sa Draganom Markovićem i Velimirom Ilićem", rekao je Šutanovac.

Ipak, Šutanovac nije potpuno isključio mogućnost postizborne koalicije DS-a i DSS-a.

On je povodom predizbornih obećanja da će DS ispuniti hašku obavezu kazao da DS obećava efikasnu akciju u saradnji sa haškim Tribunalom, ali ne i tačno vreme kada će se Ratko Mladić tamo naći.

"Sve zakonske obaveze koje naša vlada bude imala će preuzeti, i u roku od tri meseca Karla del Ponte će dati izveštaj da vlada vodi sveobuhvatnu akciju ponalaženja haških optuženika, ali ne mogu da kažem kada ćemo ih naći", kazao je Šutanovac televiziji.

"Glavna prepreka Srbije ka EU je nesaradnja sa haškim Tribunalom, a ne to što Mladić nije u Tribunalu", kazao je on.

Šutanovac je kazao da će bolju saradnju postići koordinacijom svih službi i formiranje jakog koordinacionog tela koje će ispunjavati svoje zakonske obaveze: "Ko ne bude ispunjavao svoje obaveze biće smenjen".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.