Šutanovac: Ne želimo da bilo ko ucenama ruši Vladu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2011, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Ne želimo da bilo ko ucenama ruši Vladu

BEOGRAD -

Ministar odbrane i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da DS ne želi da bilo ko ucenama ruši Vladu Srbije.

"Koalicija je 'živ organizam' i zahteva kompromise, ne želimo da je bilo ko ucenjuje sa čvrstim predlogom koji će da uruši funkcionisanje Vlade. Insistirati na rekonstrukciji u pravcu da se dogovor ne napravi, bilo bi jako loše", rekao je Šutanovac za "Blic".

Šutanovac je kazao da očekuje da ovih dana lideri koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << donesu odluku o daljem radu Vlade.

"Iako moramo biti svesni da je Vlada radila u situaciji svetske ekonomske krize, da je manjak investicija generalna pojava u regionu, ne mogu da prihvatim da je rad Vlade apsolutno negativan. Ipak, činjenica je da je moglo i bolje", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je kazao da "kada se govori o mogućim promenama, one mogu biti i kvantitativne i kvalitativne".

"U svakom slučaju, to će biti rezultat dogovora koalicije. Stranački organi nisu doneli odluke", dodao je on.

Na pitanje da li je DS doneo odluku o personalnim promenama u Vladi, Šutanovac je odgovorio da "svakako da mediji nisu mesto gde se o tome razgovara".

"Verujem da su svi spremni na to jer niko nije rođen u Vladi. Odluke treba da budu donete na osnovu rezultata, kao i planova koje treba realizovati", kazao je Šutanovac.

On je rekao da "Vlada nije na samrti i ne treba joj infuzija da preživi".

"Naprotiv, ima mogućnosti da u ovoj godini poboljša stanje iako se bori sa teškim problemima, dok opozicija sedi na stiroporu i čeka da joj vlast padne u krilo. Vlada ima potrebu da promeni dinamiku rada, koju je najbolje menjati novom energijom, što zavisi od dogovora lidera koalicije", kazao je Šutanovac.

"Siguran sam da se niko u DS ne plaši vanrednih izbora, ali Vladi treba pun mandat da bi ispunila svoja obećanja", zaključio je Šutanovac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.