Šutanovac: Dobri odnosi u odbrani

Izvor: B92, 28.Feb.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Dobri odnosi u odbrani

Dragan Šutanovac (FoNet, arhiv)

Podgorica -- Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je da su u ovom trenutku odnosi u oblasti odbrane između Srbije i Crne Gore bolji nego diplomatski odnosi.

"Ali, postoji još dosta prostora da se vojni odnosi podignu na viši nivo", rekao je Šutanovac u intervjuu časopisu "Partner", mesečniku koji izdaje crnogorsko Ministarstvo odbrane. Šutanovac je, takođe, kao "dobar gest Crne Gore" ocenio to što je crnogorsko Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane ustupilo Srbiji simulator za avione tipa "Galeb G-4".

Srpski ministar je najavio da će ove godine biti razrešena "i neka ozbiljnija pitanja koja se tiču nepokretnosti" koje treba da razmene dve zemlje.

"U ovom trenutku vode se razgovori na tehnickom nivou, a očekujem da ćemo vrlo brzo doći do konačnog rešenja po pitanju razmene imovine", kazao je Šutanovac.

Ministar odbrane Srbije je najavio da će ovog leta biti otvorerna kancelarija Srbije pri sedištu NATO u Briselu.

Šutanovac je podsetio da u ovom trenutku srpski vojnici učestvuju u tri mirovne operacvije u svetu - u Kongu, Liberiji i Obali Slonovače, i dodao da je Vojska Srbije spremna i za neke druge mirovne misije.

"Na parlamentu je da donese odluku da li ćemo ići", dodao je Šutanovac.

Govoreći o vojnom zdravstvu, Šutanovac je rekao da se planira uvođenje telemedicine na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, koja bi, preko videolinka, bila povezana sa svetskim vojnim bolnicama u Americi i Evropi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.