Susret pesnika i slikara u Sivcu

Izvor: RTS, 07.Sep.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret pesnika i slikara u Sivcu

U Sivcu je održan 7. Susret pesnika i slikara koji organizuje Fondacija "Vetrenjača". Umesto kao do sada na Telečkoj kosi, manifestacija "Vetrenjača iz Sivca" održana je, zbog nevremena, u Domu kulture.
Sedmo druženje pesnika i slikara u Sivcu započelo je lomljenjem slavskog kolača i prigodnom zdravicom.

"Sretan sastanak na sretnom mjestu. Uvijek se sastajali i družili dobrom zgodom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uz pomoć božju", kaže Božidar Miljanić, zdravičar.
Kum susreta pesnik Matija Bećković, iz zdravstvenih razloga, prvi put nije bio prisutan, ali je na sebi svojstven način, ovog puta telefonski, pozdravio učesnike i sve prisutne.
"Ja stojim gore na vrhu pored ove vetrenjače, a vi ste otišli u Dom kulture", kaže Matija Bećković.
Zvezda večeri, pored  ostalih desetak pesnika, bio je Blagoje Baković, koji je nadahnuto govorio stihove iz svojih zbirki.
"Kad me zapljusnu drage svetinje vraćam se u one dane detinje. I čujem, krmad kako kuriču i petlove što kukuriču. Pas se uzvrteo oko koca, pijuču pilići i kvočka kvoca", kaže Blagoje Baković, pesnik.
Gajdaš Maksim  Mudrinić otpevao je Zmaj Jovinu pesmu "Kad se setiš, mila moja".
"Kad se setim, mila dušo, rumenila lica tvoga, tad ne pijem druga vina, samo vina rumenoga", kaže Maksim Mudrinić, gajdaš.
U holu Doma kulture priređena je izložba slika dvadesetak umetnika čija su dela poklonjena pesnicima učesnicima. Na kraju, treba istaći da se "Susreti pesnika i slikara" u Sivcu održavaju isključivo zahvaljujući književniku Božidaru Cmiljaniću, koji je druženja kraj  vetrenjače, u umetničkom svetu, podigao na visok nivo.
rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.