Susret Trampa i Makrona, različiti stavovi o svetskim temama

Izvor: B92, 06.Jun.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Trampa i Makrona, različiti stavovi o svetskim temama

Obeležavanje godišnjice "Dana D" bila je prilika da Francuska pokaže svoje partnerstvo sa SAD, a Tramp i Makron su govorili o ključnim svetskim problemima.

Lideri su diskutovali o temama, o kojima, kako navodi AP, imaju različito mišljenje, uključujući Iran, svetsku trgovinu i klimatske promene.

Visoki zvaničnik Makronove kancelarije opisao je samit kao "pozitivan" i ocenio da su dva lidera dugo govorila o pitanjima o kojima nemaju isti stav, što je, prema njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oceni, dokaz da "postoji uzajamno poverenje".

Američka agencija javlja da su dva lidera prilikom obeležavanja "Dana D" na američkom groblju u Normandiji pokazala drugarstvo,

Tramp je pohvalio Makronov govor i čak na kratko i zagrlio predsednika Francuske.

Međutim, situacija je, kako navodi agencija, postala napetija kada je otpočeo razgovor "jedan na jedan" o trmama o kojim imaju različito mišljenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRE 75 GODINA SU FRANCUSKA I SAD BILE SAVEZNICE: Razgovori Trampa i Makrona na proslavi Dana D potvrdili različite stavove! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 06.Jun.2019

Iako je obeležavanje godišnjice "Dana D" bila prilika da Francuska pokaže svoje partnerstvo sa Amerikom, predsednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron, i pored toga su prilikom današnjeg susreta govorili o ključnim svetskim problemima o kojima imaju različite stavove.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.