Suspendovani student iz Novog Sada upisao Pravni fakultet u Bijeljini

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovani student iz Novog Sada upisao Pravni fakultet u Bijeljini

Student Stefan Karanović iz Novog Sada izjavio je danas da je upisao Pravni fakultet u Bijeljini, u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nakon što su ga suspendovali sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu, za šta on tvrdi da je bilo protivzakonto.

"Iz početka krećem da studiram iako sam u Novom Sadu položio 23 ispita. Nadam se da zlikovci iz Novog Sada neće moći u Republici Srpskoj da vrše uticaj na ometanje mojih studija, premda sam siguran da će pokušati", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Karanović u saopštenju za javnost.

Karanović je suspendovan sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu uz objašnjenje da je prekršio disciplinu, a on tvrdi da su ga suspendovali zbog pojedinih tekstova u medijima, u kojima se pisalo o navodnim kriminalnim radnjama na tom fakultetu.

Suspendovan je prvo na 12 pa na još 36 meseci, što se, kako tvrdi njegova odbrana, nije desilo nikada u istoriji Pravnog fakulteta.

Protiv Karanovića se vodi i postupak zbog sumnje da je pretio profesoru Pravnog fakulteta u Novom Sadu Draganu Milkovu, što je on negirao i ocenio da je reč o "hajci" koja se sprovodi protiv njega.

Karanović je naveo da novosadski Pravni fakultet ni do danas ne želi da mu izda uverenje o položenim ispitima i ispisnicu, iako je položio 23 ispita.

"To sve čine iz čiste političke odmazde, pod sumnjom da sam ja autor tekstova u medijima koji su izlazili o tom fakultetu. Na taj način mi uskraćuju fundamentalno ljudsko pravo - pravo na dostojanstvo i pravo na obrazovanje", rekao je Karanović.

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko ranije je oštro kritikovala Pravni fakultet u Novom Sadu i optužila ga da sprovodi "odmazdu" nad Karanovićem, tako što mu, iz političkih razloga, ne dopušta da se ispiše sa tog fakulteta.

Karanovićev branilac, advokat Vladimir Vučinić danas je poslao sudu predlog za ukidanje mere prema njemu, kojom mu se zabranjuje prilazak svedocima na 50 metara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.