Suspendovan šef posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan šef posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora

BEOGRAD - Šef posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu u kojoj su smešteni okrivljeni za najteža krivična dela organizovanog kriminala, suspendovan je i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak i podneta krivična prijava, saopšteno je danas.

Operativnim radom Odeljenja za bezbednost Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde utvrđen je niz zloupotreba od strane šefa posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu D.B, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se u saopštenju Uprave.

Do podataka se, kako se navodi, došlo nakon višemesečnih provera.

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija je odmah naložila Upravi Okružnog zatvora u Beogradu da izvrši dodatne provere i prikupi dokaze na osnovu kojih je D. B. 24. avgusta 2009. godine suspendovan uz disciplinsku prijavu.

Protiv njega će biti podneta i krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija od početka godine sprovodi pojačanu kontrolu zakonitosti u radu svih pripadnika Uprave, okružnih zatvora i kazneno popravnih zavoda.

Cilj je podizanje nivoa bezbednosti, na čemu su angažovani radnici Odeljenja za nadzor kao i radnici Odeljenja za bezbednost koje je počelo da radi krajem prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.