Susedi intenziviraju partnerstvo sa Kinom?

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 23:09

Susedi intenziviraju partnerstvo sa Kinom?

Kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang izjavio je da će proširiti saradnju Kine i Mađarske i istakao da je Mađarska dobar prijatelj i partner Kine.

Ćin je, tokom sastanka sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom u Pekingu, rekao da će Kina nastaviti da planira bilateralne odnose sa Mađarskom sa strateške strane i iz dugoročne perspektive, prenosi Kineski međunarodni radio.

Sijarto je pozdravio produbljivanje odnosa Mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kine u svim oblastima. Mađarska vidi Kinu kao strateškog partnera za saradnju, rekao je Sijarto, dodajući da njegova zemlja pozdravlja investicije iz Kine i da želi da unapredi praktičnu saradnju sa Kinom u svim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.