Surfovao na talasu visokom rekordnih 30,5 metara

Izvor: Blic, 30.Jan.2013, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surfovao na talasu visokom rekordnih 30,5 metara

Surfer Garet Meknamara (45) sa Havaja surfovao je u ponedeljak nedaleko od obala Nazarea u Portugalu na talasu za koji se tvrdi da je visok oko 30 i po metara.

Ukoliko visinu talasa potvrde zvaničnici Ginisove knjige rekorda, to će značiti da je Meknamara srušio svetski rekord za 6,1 metara, koji je on i postavio 2011. godine takođe u Nazareu.

Ogromni talasi kod Nazarea nastaju zbog podvodnih kanjona koji se nalaze u dubini od 300 metara, a koji se naglo sužavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako se približavaju obali.

Neustrašivi Meknamara poznat je i kao prva osoba koja je surfovala na talasu nastalim padom odlomljenog dela glečera u more.

On je 2007. godine sa kolegama proveo tri nedelje kampujući pored glečera u Aljasci i čekajući da se ogromni komad leda odlomi sa njega.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.