Surdulica neće azilante

Izvor: RTS, 21.Nov.2011, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surdulica neće azilante

Lokalna vlast u Surdulici protivi se smeštanju azilantata u nekadašnju kasarnu u tom mestu. "Mi nismo protiv azilanata, ali se žestoko protivimo da se problemi koje proizvodi država svaljuju na leđa građana Surdulice", kaže predsednik opštine Novica Tončev.

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev usprotivio se izmeštanju azilanata iz Banje Koviljače u kasarnu bivše JNA "Vlasina" u tom mestu, rekavši da će, u suprotnom, blokirati puteve.

"Mi nismo protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << azilanata, ali se žestoko protivimo da se problemi koje proizvodi država, svaljuju na leđa građana Surdulice, koja, zato što je pogranična opština, sutra može biti svratište svetskih beskućnika", rekao je za Tanjug predsednik opštine Surdulica Novica Tončev.

Tončev je u saopštenju naveo da "nije reč o ksenofobiji, već o potrebi da se objekat surduličke kasarne ustupi budućim investitorima", dodavši da ga čudi što inicijatori ove ideje "nemaju ni meru ni osećaj za probleme juga Srbije, već bi hteli da problem azilanata izmeste tamo gde građani i onako imaju problema preko glave".

"Niko nema pravo da sa ovom osetljivom temom licitira sa opštinama Surdulica, Aleksinac, Novi Pazar. Azilanti moraju biti briga države i privredno jakih i stabilnih sredina", smatra Tončev.

Ukoliko vlast, kako se dalje navodi, "u želji da istraje, pokuša da azilante iz Banje Koviljače premesti u Surdulicu, građani će blokirati sve prilazne puteve kako bi sprečili da kasarna dobije nove stanare".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.