Supruga britanskog ambasadora posetila ženski zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2011, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga britanskog ambasadora posetila ženski zatvor

POŽAREVAC -

Supruga britanskog ambasadora u Beogradu Lavinija Devenport poklonila je danas 200 sadnica ruža Kazneno-popravnom Zavodu za žene u Požarevcu.

Tokom posete tom zavodu, Devenportova se upoznala sa uslovima života osuđenica.

Njen gest, kako je kazala, treba da pokaže svu čvrstinu i snagu žena koje su na izdržavanju zatvorskih kazni u simboličnom značenju- da su kao i ruža spremne da izdrže sve vremenske, ali i druge uslove i da uvek lepo izgledaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ona je rekla da je zadovoljna uslovima u kojima osuđenice izdržavaju kaznu, dodajući da joj je to prva poseta jednom zatvoru i da je u razgovoru sa osuđenicima u proizvodnom pogonu i sama mogla da se uveri da su uslovi u kojima oni izdržavaju kazne zadovoljavajući.

Devenportova je po izlasku iz radionice u kojoj su radile osuđenice kupila nekoliko ogrlica i dobila na poklon gusenicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ruže za osuđenice

Izvor: RTS, 29.Nov.2011, 16:37

Lavinija Devenport, supruga britanskog ambasadora u Srbiji, poklonila je zatvorenicama Kazneno-popravnog zavodu u Požarevcu 200 sadnica ruža. Ruže će krasiti zatvor, a služiće i za obuku osuđenica u aranžiranju cveća. ..Život iza rešetaka mogu učiniti lakšim, uglavnom, sitnice, lepa reč...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.