Superkuća za sudnji dan

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2011, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superkuća za sudnji dan

Grupa poljskih arhitekata kreirala je potpuno bezbednu zonu za sve one koje muče apokaliptične misli. Bezbedna kuća se nalazi u predgrađu Varšave i gotovo da je nezamislivo da će ikada biti napravljena zgrada iznad zemlje koja će biti bezbednija. Dovoljno je da dodirnete nekoliko dugmadi i čitava kuća se pretvara u neprobojnu betonsku kocku.

Vrata i prozori postaju nedostupni spolja zahvaljujući moćnim betonskim pločama, a kada se kuća zatvori, jedini način da se uđe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ili izađe jeste ulaz na drugom spratu koji zatvara neka vrsta pokretnog mosta. I pored ovakve zaštite, kuću okružuje još jedan zid.

Na sajtu poljskog arhitektonskog studija "KWK Promes” piše: "Najvažnija stavka za naše klijente jeste osećaj maksimalne sigurnosti.”

Efekat tvrđave se postiže zahvaljujući mnoštvu pokretnih zidova i roletni. Kada se kuća prebacuje u otvoreni modus, betonske ploče se ili podižu ili pomeraju, nakon čega se pojavljuju prozori i vrata koji propuštaju ogromnu količinu svetlosti. Kada se kuća zatvara, metalne roletne obezbeđuju dodatnu zaštitu.

Pritom nema potrebe da žrtvujete udobnost zarad sigurnosti – kuća je luksuzno opremljena i ima sve što jedna savremena porodica može da poželi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.