Superbrzi teretni voz povezao Sibir i severnu Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 14:45

Superbrzi teretni voz povezao Sibir i severnu Evropu

Ruske železnice pokrenule su superbrzi teretni voz za prekogranični transport na liniji od zapadnog Sibira do severne Evrope.

Prvi superbrzi teretnjak, natovaren hemijskim proizvodima, prevalio je trasu od 4.500 kilometara, od zapadnosibirske stanice Kopilovo u Tomskoj oblasti do železničke stanice Hamina u Finskoj, za samo 5,5 dana, dok je ranije za transport tereta železnicom na istoj ruti bilo potrebno 11,5 dana, saopštile su Ruske železnice (RŽD).

Skraćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vremena transporta je omogućio i specijalni red vožnje koji je koordiniran sa finskim železnicama, navodi se u saopštenju RŽD-a dostavljenom Tanjugu.

Kako se precizira, kompozicija voza, koji su činila 82 vagona, nije morala da zastaje tokom puta radi dodatnog ranžiranja vagona, što je takođe značajno smanjilo vreme isporuke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SUPERBRZI TERETNI VOZ POVEZAO SIBIR I SEVERNU EVROPU Prešao 4.500 kilometara za svega 5,5 dana

Izvor: Blic, 25.Jan.2021

Ruske železnice pokrenule su superbrzi teretni voz za prekogranični transport na liniji od zapadnog Sibira do severne Evrope.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.