Superboul 2024: Kanzas Čifsi odbranili NFL titulu, poljubac Tejlor Svift na terenu

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 09:36

Superboul 2024: Kanzas Čifsi odbranili NFL titulu, poljubac Tejlor Svift na terenu

Kanzas Siti Čifsi u produžetku pobedili San Francisko Fortinajnerse i osvojili treću titulu u poslednjih pet godina.

Kanzas Siti Čifsi osvojili su 58. izdanje Superboula - najveće i najvažnije sportske utakmice u Americi - savladavši San Francisko Fortinajnerse posle produžetka rezultatom 25:22.

Čifsi su na taj način osvojili drugu uzastopnu titulu, a u prethodnih pet godina podizali su Lombardijev trofej čak tri puta.

Po treći put u karijeri Patrik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mahoms je proglašen najkorisnijim igračem Superboula, nakon što je još jednom dokazao da je naslednik legendarnog Toma Brejdija.

Ukupno je sakupio 399 jardi uz dva bačena tačdauna i jedno presečeno dodavanje i predvodio pobednički drajv u produžetku.

Superboul je kruna sezone Američke profesionalne lige u fudbalu (NFL).

Ovogodišnji Superboul privukao je najviše interesovanja u istoriji, a očekuje se da će biti potučen prošlogodišnji televijski rekord kada je finale gledalo 115 milion ljudi.

Ovo je bio prvi Superboul koji je održan u prestonici zabave - Las Vegasu.

Na ceremoniji proglašenja bio je i britanski princ Hari koji sa ženom i decom živi u Americi, a tu je bila i neizbežna pevačica Tejlor Svift.

Veza muzičke superzvezde sa igračem Kanzas Sitija Trevisom Kelčeom donela je Čifsima mnoštvo novih navijača, ali i NFL-u uopšte.

U poluvremenu utakmice nastupao je Ašer, a tokom reklama koje basnoslovno koštaju, pevačica Bijonse je najavila novi album - Renesansa Dva.

Bilo je i teorija zevere da su Čifsi pogurani ka finalu kako bi se zadržala ta nova publika koja se zainteresovala za američki fudbal, a čak i da pomogne Džozefu Bajdenu u kampanji pred predsedničke izbore novembra ove godine.

Iako je nastupala u Tokiju u subotu, Tejlor Svift je uspela da stigne na finale i da zagrli i izljubi 34.godišnjeg momka koji baš i nije blistao na terenu.

Kelče je imao samo jedan uspešan jard u prvom poluvremenu, a bes je iskalio na 654-godišnjeg trenera Rida unevši mu se u lice i urlajući.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.