Sunovrat pop princeze

Izvor: Politika, 06.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunovrat pop princeze

Posle brojnih skandala u prošloj godini, kojima je punila stupce žute štampe, i u prvim danima nove godine nastavlja se sunovrat u karijeri i životu nekadašnje američke pop ikone Britni Spirs. Ovoga puta Spirsova je završila na psihijatrijskom posmatranju u bolnici i više ne može da viđa svoju decu. Kevin Federlajn, bivši suprug američke pevačice, dobio je puno starateljstvo nad sinovima – dvogodišnjim Šonom Prestonom i jednogodišnjim Džejdenom Džejmsom, dok Britni više ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da ih viđa. To je rezultat saslušanja, održanog pre dva dana u losanđeleskom sudu, kome su prisustvovali advokati Spirsove i Federlajna Tara Skot i Mark Vinsent Kaplan, a koje je zakazano posle bizarnog incidenta u četvrtak uveče kada je pop zvezda odvezena u bolnicu "Cedars Sinai Medical Centre".

"Samo se pomolite", rekla je kroz suze majka popularne pevačice Lin Spirs u telefonskoj izjavi za "Access Hollywood".

Dvadesetšestogodišnja Britni je na nosilima odvedena iz svog doma u četvrtak uveče nakon što je policija pozvana jer pevačica nije htela da vrati sinove Federlajnu koji je imao privremeno starateljstvo nad njima.

"Prebačena je u lokalnu bolnicu zbog medicinskog tretmana za njeno dobro", izjavio je policajac Ejpril Harding, odbivši da bilo šta pojasni novinarima i dodavši da nisu uočene nikakve povrede kod Britni i njenih sinova. Policija je najpre saopštila da je pevačica bila pod uticajem nepoznatih supstanci, ali je Harding rekao da ne može da potvrdi da je Spirsova primljena u bolnicu zbog ispitivanja mentalnog stanja. Britni je bila svesna dok su je kola hitne pomoći, uz policijsku pratnju, vozila ka bolnici. Horda paparaca jurila je bolnička kola, a jedna grupa snimatelja spremno je čekala ispred losanđeleske zdravstvene ustanove.

Policija je pozvana u kuću Spirsove oko osam časova uveče u četvrtak i to zbog narušavanja odredbe o starateljstvu nad dvogodišnjim Šonom Prestonom i jednogodišnjim Džejdenom Džejmsom. Dva sata kasnije šest policijskih automobila, dvoje bolničkih kola i jedno vatrogasno vozilo opkolili su kuću mlade pevačice u Santa Moniki.

Inače, svaki boravak sinova kod njihove slavne majke nadzirala je osoba koju je sud odredio. Kada je došlo vreme rastanka sa sinovima pre tri dana, stariji Šon je otišao kod oca Kevina Federlajna koji ih je čekao u kolima ispred majčine kuće, ali se Britni onda zaključala u sobu sa mlađim sinom Džejdenom. Upravo je tada pozvana policija. Kada su organi reda stigli u njenu kuću, ona je još uvek bila zaključana sa sinom u sobi i nije poznato da li je policija provalila vrata te prostorije ili ih je Spirsova sama pustila. Kada su ušli u sobu, Britni je delovala dezorijentisano, izgledala je kao da nije spavala i jela danima. Upravo zato su je na nosilima izneli iz kuće.

Deca su predata ocu nešto pre jedanaest sati uveče, potvrdio je policajac Džejson Li.

Spirsova i Federlajn vode bitku oko starateljstva nad sinovima već nekoliko meseci. Federlajn je imao privremeno starateljstvo nad decom, zato što Britni, koja je imala dozvolu limitiranih poseta sinovima, nije poštovala naređenja suda. Njih dvoje su se venčali u oktobru 2004. a razveli su se u julu prošle godine.

Život američke pop princeze, kako su je najčešće nazivali, na nizbrdici je u poslednje vreme. Ona je tokom 2007. godine slikana bez donjeg veša u javnosti, obrijala je glavu, udarala kišobranom po kolima, provela mesec dana na rehabilitaciji i imala pregršt prekršaja, uključujući i incident kada je pregazila stopalo jednog fotoreportera.

Protiv Spirsove, nakon svega, neće biti podignuta optužnica, potvrdio je portparol losanđeleske policije. Deca su sada dobro i kod oca su. Britni Spirs je u bolnici na psihijatrijskom posmatranju i tamo može biti zadržana najviše 72 sata protiv svoje volje.

Šta će biti u narednim danima, i da li će nekadašnja pop princeza biti zadržana u bolnici, videćemo.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.