Sumrak bogova

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumrak bogova

U poslednje vreme dve značajne institucije u ovoj zemlji doživele su možda najveće posrtanje u svojoj istoriji.

Najpre je postalo jasno da je propao pokušaj puča u najstarijoj instituciji srpskog društva – SPC. Nekoliko pukovnika Udbe u stvari su napisali molbu patrijarhu Pavlu kojom on navodno traži da se povuče sa trona. Jasno je da su mu potom zavrnuli već onemoćalu ruku i naterali ga da potpiše nešto, što nikad niko nije video.

Kada je pokušaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prevrata propao, onda je glavni od njih po onoj drevnoj da se zločinac uvek vraća na mesto zločina odneo patrijarhu novo pismo u kome on sada opoziva navodno ranije datu ostavku. Da ova braća po Brutu i KGB podnesu ostavke, nije im palo na pamet.

Samo dva dana nakon ove blamaže, najveće od vremena Svetog Save do danas, održana je vašarsko cirkuzantska skupština jedne takođe značajne institucije ovdašnjeg društva – FK Crvena zvezda.

Jedini kandidat za predsednika voljom sadašnjih gazda kluba, tajkuna, tajkunskih naslednika i tajkunskih pripravnika, koje ne interesuje fudbal nego placevi za gradnju pored Zvezdinog stadiona, bio je simpatični čikica, za koga zluradi kažu „konobar iz Kalifornije”. Dobro bi bilo da je prethodna iskustva sticao u „Palilulcu” ili „Grafičaru”, ali nije, odmah je predložen za predsednika Zvezde.

Veterani kluba morali su da se gušaju sa obezbeđenjem da bi ušli u salu gde se održavala ta istorijska izborna skupština, a sve sa ciljem da za predsednika predlože svog kandidata, inače nekad poznatog julovca.

Uzalud, tajkunska većina nije mu dala da govori pokazujući tako svoje demokratsko lice i izabrala za predsednika dekicu iz San Dijega, a ovaj onda održao govor u kome je bulaznio gluposti po uzoru na likove iz rialiti šoua „48 sati svadba”.

Jedino mi nije jasno kako je tu zalutao Vladimir Jugović. Beži čoveče koliko te noge nose. Pa ta družina ne bi dve ovce sačuvala a ne da vodi Zvezdu na čije utakmice zbog takvih godinama ne idem na stadion.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.