Sumorna soba masovnog ubice: Zamračeni prozori, ormari puni oružja

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumorna soba masovnog ubice: Zamračeni prozori, ormari puni oružja

Uz izveštaj istrage na 44 strane, koji nudi detaljan uvid u zločin koji je u Američkom gradu Njutnu počinio Adam Lanca, pomahnitali ubica koji je u Osnovnoj školi Sendi huk lišio života 26 nedužnih, objavljene su i fotografije sumorne sobe ovog masovnog ubice i podaci o njegovom životu, koji pokazuju da je tragedija mogla da se nasluti. Soba ubice otkrila tajne

Lancina spavaća soba lišena je bilo kakvih detalja koji bi joj davali lični pečat ili malo topline, prozori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su potpuno zamračeni, a ormani su služili kao skladište oružja.

Adam Lanza bio opsednut slučajem iz Kolumbine i drugim masakrima u školama

Već mesecima pre masakra, Lanca je sa majkom komunicirao samo preko mejla, govorio joj je da mu ne bi bilo žao ako joj se nešto dogodi i odbijao je da uzima propisanu terapiju za svoje psihičke porbleme. Pretraga njegovog kompjutera pokazala je da je bio opsednut slučajem iz Kolumbine i drugim masakrima u školama, i da je posedovao i igrao morbidnu igricu “Pucnjava u školi”.

Uprkos svemu tome, majka je planirala da mu za Božić kupi pušku, mada je osobenjak i usamljenik Lanca mrzeo sve praznike, uključujuči i Božić i svoj rođendan.

Među drugim predmetima pronađenim u sobi našli su se i fotokopirani članci o masakrima u školama i fotografije ubijenih ljudi, dok među materijalom na njegovom kompjuteru preovlađuju snimci ubistava i samoubistava vatrenim oružjem, kao i komercijalni filmovi koji za glavnu temu imaju masovna ubistva.

Podsećanja radi, 20-godišnji Lanca je u masakru za 11 minuta pobio 26 osoba, uglavnom dece. Među prvima je, sa više hitaca u glavu, ubio svoju majku, a na kraju je i sebi oduzeo život.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.