Sumnjiv paket u sudu gde se vodi proces protiv atentatora na Abea, zgrada evakuisana

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 11:04

Sumnjiv paket u sudu gde se vodi proces protiv atentatora na Abea, zgrada evakuisana

Pošiljka sa sumnjivom sadržinom dostavljena je danas sudu u gradu Nari na zapadu Japana.

U ovom sudu bi trebalo da se vodi proces protiv čoveka optuženog za ubistvo bivšeg premijera Šinza Abea, zbog čega je zgrada suda evakuisana.

Zvog ovog događaja Okružni sud u Nari je anulirao prvi pretpretresni postupak u slučaju Tecuje Jamagamija koji je optužen za ubistvo premijera Abea u julu prošle godine, tokom predizbornog govor , prenosi agencija Kjodo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Abe je upucan s leđa tokom predizbornog govora u gradu Nara, potom je helikopterom prebačen u bolnicu gde je ustanovljeno da je podlegao povredama, preneo je ranije NHK.

Očekivalo se da će 42-godišnji optuženi prisustvovati popodnevnoj sudskom pretresu, kada je trebalo da zvaničnici suda, tužioci i advokati pregledaju dokaze i odrede raspored sudskog procesa.

Kartonska kutija, za koju policija navodi da je bila dugačka oko 33 centimetara dužine, 28 centimetara široka i 26 visoka aktivirala je detektor metala na ulazu u sud.

Policija radi na identifikaciji sadržine sumnjive kutije, dok su u prostorijama i ispred zgrade suda raspoređeni brojni pripadnici policije.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.