Sumnjali da Somborac ima ebolu

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnjali da Somborac ima ebolu

Pacijent iz okoline Sombora (57) primljen je na Infektivnu kliniku u Beogradu pod sumnjom da je zaražen ebolom. Ipak posle analiza pokazalo se da pacijent nema ebolu već boluje od teškog oblika upale pluća.

Oboleli čovek najpre je zbrinut i pregledan u somborskoj Opštoj bolnici. Prvi simptomi i izuzetno visoka temperatura ukazivali su na to da bi moglo biti reči o nekoj tropskoj zaraznoj bolesti.

Pošto je on nedavno boravio u Libiji, a u Africi je izbila dosad najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << epidemija ebole, somborski lekari odlučili su da bolesnika hitno pošalju u beogradsku Infektivnu kliniku.

- Tačno je, pacijent sa izuzetno visokom temperaturom primljen je kod nas. Čovek je nedavno stigao iz Libije, gde je radio na gradilištu, a ovde nemamo odeljenje infektologije, pa smo zato odlučili da je neophodan hitan transport u Beograd, u Infektivnu kliniku, kako bi sumnja na ebolu bila otklonjena ili potvrđena - izjavio je dr Milan Grba, direktor Opšte bolnice u Somboru.

Direktor Kliničkog centra Srbije dr Miljko Ristić potvrdio je da je prekjuče primljen pacijent iz okoline Sombora sa simptomima koji su ukazivali na tešku zaraznu bolest.

- Nema razloga za paniku. Urađene su sve neophodne analize i potvrđeno je da nije reč o eboli - bio je izričit dr Ristić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.