Šume u Vojvodini se suše zbog klime

Izvor: Blic, 04.Dec.2013, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šume u Vojvodini se suše zbog klime

Tokom 2013. godine zabeležen je znatno veći obim sušenja šuma na teritoriji Vojvodine, saopštila je danas Vlada Vojvodine.

Kao primarni uzrok koji je doveo do ovakve pojave, navode se ekstremni klimatski uslovi tokom prethodne dve godine, odnosno sušna i vrela leta i zime sa ekstremno niskim temperaturama, navodi se u saopštenju.

Vlada Vojvodine je zbog toga zadužila Javno preduzeće Vojvodinašume da odmah pristupi sanitarnim sečama označenih osušenih stabala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i šuma.

Vlada Vojvodine zadužila je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da predloži obezbedjenje sredstava za sanaciju nastalih šteta i zaštitu šuma.

Na sednici vlade donet je i zaključak da se oformi i privremeno radno telo u čijem sastavu će biti predstavnici pokrajinskih sekretarijata i stručnjaci za poljoprivredu, nauku i tehnološki razvoj, ekologiju i zaštitu životne sredine, koji će pratiti stanje u oblasti šuma i kvaliteta zemljišta u pokrajini.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šume u Vojvodini se suše zbog klime

Izvor: Telegraf.rs, 04.Dec.2013

Vlada Vojvodine zadužila je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da predloži obezbeđenje sredstava za sanaciju nastalih šteta i zaštitu šuma

Nastavak na Telegraf.rs...

Sve više se suše šume u Vojvodini

Izvor: B92, 04.Dec.2013

Novi Sad -- Tokom 2013. godine zabeležen je znatno veći obim sušenja šuma na teritoriji Vojvodine, saopštila je danas Vlada Vojvodine...Kao primarni uzrok koji je doveo do ovakve pojave navode se ekstremni klimatski uslovi tokom prethodne dve godine, odnosno sušna i vrela leta i zime sa ekstremno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.