Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2020, 14:02

Šumarac: Skupština Srbije nije jednopartijska, ali je jednoumna

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) i predstavnik frakcije koja su protivi rukovodstvu te stranke Dragoslav Šumarac ocenio je danas da je posle izbora potpuno jasno da će u Srbiji i dalje o svemu odlučivati samo Aleksandar Vučić.

Potpuno je nebitno, smagtra on, ko će biti poslanici ili ministri jer je Vučić, kako je kazao, "vrhunski stručnjak za sve: od građevine do medicine".

Šumarac je u pisanoj izjavi naveo da su u Skupštinu Srbije ušli poslanici iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nekoliko stranaka pa ona nije jednopartijska, ali je jednoumna.

"Od uvođenja višepartijskog sistema ovo je prva skupština bez demokratske opozicije. Ona opozicija koja se upecala na mamac od tri odsto cenzusa nije imala šanse da taj cenzus prođe, a ona koja je realno tu šansu imala, nije učestvovala na izborima. Tako je Vučić dosanjao svoj politički san: da u najvišoj zakonodavnoj instituciji ima samo istomišljenike", naveo je Šumarac.

On je ukazao da se "aktuelna vlast bez zastoja i s lakoćom sve više udaljava od evropske perspektive Srbije, tonući sve dublje u korupciju, laž, obmanu, bezakonje i kriminal".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.